Nume: Parcul Dendrariu
Adresa: Chisinau, Buiucani, Str. G. Enescu, nr. 5
Detalii:
Unul dintre cele mai mari şi cele mai frumoase parcuri din Chişinău.
Parcul "Dendrariu" a fost creat in anul 1973 pe fostul teritoriu al Gradinii Botanice, care la randul sau a fusese creata in anul 1950. Este un loc minunat pentru toţi cei care iubesc florile si plimbările.
Parcul Dendrariu reprezintă suprafeţe terestre şi acvatice în limitele cărora sînt create în mod artificial colecţii de arbori şi arbuşti şi alte specii vegetale autohtone şi exotice ce prezintă interes ştiinţific aplicativ, semnificative din punct de vedere naţional prin valoarea lor ecologică, ştiinţifică şi estetică deosebită, combinate în diverse modele scenice, care conferă teritoriului respectiv un aspect deosebit de atractiv, fiind supuse unui regim de administrare special, în scopul protejării şi conservării biodiversităţii.
E de menţionat şi faptul că Dendrariul este unical şi prin aşezarea sa, aşa o oază verde (83 ha) în inima oraşului cu un înalt nivel de urbanizare şi cu o supraîncărcare antropogenă, are o mare însemnătate ca un rezervuar de oxigen şi un bun filtru natural al aierului, pe bună parte poate servi ca un templu al naturii, loc de odihnă al locuitorilor municipiului.
Reeşind din însemnătatea sa ştiinţifică şi practică Dendrariu a fost luat sub ocrotirea statului prin Legea Parlamentului RM Nr. 1538-XIII de la 25 februarie 1998 "ca arie naturală protejată de stat".
Picture:
Categorie: Parcuri