Evenimente
90 de şcoli vor fi reparate în următorii 4 ani
În următorii patru ani vor fi renovate circa 90 de instituţii de învăţământ, iar lucrările la primele cinci dintre ele vor începe până la sfârşitul anului curent. Tot în anul curent vor fi operate majorări cu 20% a salariilor angajaţilor din domeniul educaţiei. Declaraţia a fost făcută de către prim-ministrul Iurie Leancă la conferinţa anuală a pedagogilor din municipiul Chişinău.
 
A fost dat startul tradiţionalelor conferinţe pedagogice
Profesori şi manageri şcolari din întreaga ţară vor participa, în perioada 20 august - 6 septembrie, la tradiţionalele conferinţe pedagogice raionale şi municipale. Întrunirile din anul curent vor avea genericul „Acces, relevanţă, calitate în educaţie - competenţe pentru prezent şi viitor”.
Discuţiile în contradictoriu scot la iveală adevărul despre imperfecţiunea legii cu privire la tutun
La 25 octombrie 2012, membrii Consiliului Naţional Coordonator pentru Controlul Tutunului s-au întrunit într-o şedinţă de lucru, pe agendă fiind incluse mai multe chestiuni importante, printre care: piaţa comercializării cu ridicata şi amănuntul a ţigărilor pe segmentul import şi export;
În cadrul la două centre universitare din ţară va fi creată specialitatea „Inginerie şi Management în Construcţia de Automobile”
Conducerea mai multor companii din domeniul construcţiei de automobile sau părţi de automobile din Moldova au exprimat necesitatea iniţierii unui proiect-pilot, care să contribuie la pregătirea mai bună a specialiştilor pentru această industrie.