Evenimente
Aug 21, 2014
A fost dat startul tradiţionalelor conferinţe pedagogice
 
Profesori şi manageri şcolari din întreaga ţară vor participa, în perioada 20 august - 6 septembrie, la tradiţionalele conferinţe pedagogice raionale şi municipale. Întrunirile din anul curent vor avea genericul „Acces, relevanţă, calitate în educaţie - competenţe pentru prezent şi viitor”.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, conferinţele pedagogice din fiecare unitate teritorial-administrativă vor fi precedate de conferinţe în fiecare instituţie de învățământ și de ateliere de lucru la nivel de raion în cadrul cărora se vor discuta domenii relevante ale procesului educațional, se vor evidenția succesele obținute în anul precedent de studiu, se vor analiza problemele cu care se confruntă cadrele didactice și instituțiile de învățământ. De asemenea, se vor trasa perspectivele de dezvoltare și de asigurare a accesului, relevanței și calității educației în anul de învățământ 2014-2015. 

Participanții la conferințele pedagogice vor constata rezultatele  anului de studiu precedent și vor discuta obiectivele prioritare pentru următorul an de învățământ în contextul  schimbărilor care au loc în domeniul educației din Republica Moldova.

Printre subiectele abordate în cadrul conferințelor se numără  aplicarea noii metodologii de organizare a examenului de bacalaureat, prin care Ministerul Educației și-a propus să excludă frauda și să asigure evaluarea corectă și bazată pe merite. La fel, vor fi puse în discuție și prevederile noului Cod al Educației, document care  vine să asigure calitatea instruirii și educației. Participanții vor pune în discuție  schimbările care vor avea loc în sistem după aprobarea Codului,  provocările și oportunitățile pentru profesori, directori și elevi. 

Primele conferințe vor avea loc în raioanele Orhei, Nisporeni și Dubăsari. La toate întrunirile pedagogilor vor participa și reprezentanți ai Ministerului Educației.

Potrivit organizatorilor, scopul conferințelor este de a asigura o platformă pentru dezbateri profesionale privind problemele actuale și de perspectivă ale educației și învățământului din Republica Moldova.


Sursa: trm.md