Evenimente
Nov 20, 2012
La Comrat este deschis un Centru Social Regional
La 22 noiembrie, la Comrat, va avea loc inaugurarea Centrului Social Regional „Impreuna pentru viata”, al treilea centru deschis pe parcursul anului curent cu scopul de a imbunatati calitatea vietii si aderenta la tratamentul antiretroviral (ARV) al persoanelor cu HIV/SIDA, precum si de a oferi oportunitati mai bune pentru incluziunea sociala a acestor persoane si membrilor familiei lor. Primele doua centre de acest fel au fost deschise la Balti (pentru regiunea de nord) si la Tiraspol (pentru regiunea transnistreana), pana la finele anului curent urmand sa mai fie inaugurat un centru social regional la Chisinau, care va deservi populatia din municipiu si regiunea centru a tarii.
 
Conform statutului de functionare, Centrul din Comrat va presta o gama larga de servicii sociale si de suport, printre care: asistenta psihosociala si de aderare la tratamentul ARV, consiliere psihosociala si medicala, referire pentru obtinerea unei profesii sau a unui loc de munca, cursuri de instruire, activitati inclusiv de la egal la egal.
 
Pentru realizarea activitatilor, edificiul Centrului Social Regional a fost reparat, mobilat si dotat cu aparate electrocasnice, echipament logistic si informational; a fost amenajata o salade instruiri si sedinte si o camera (ludoteca) pentru copii. In posesia Centrului exista, de asemenea, o unitate de transport pentru organizarea mai eficienta a muncii.
 
Inaugurarea oficiala a Centrului „Impreuna pentru viata” (str. Lenin, 19) are loc in preajma Zilei Mondiale de lupta impotriva SIDA (1 decembrie),evenimentul de inaugurare fiind planificat pentru ora 11:00.
 
Centrele Sociale Regionale sunt deschise printr-un parteneriat dintre autoritatile publice locale si centrale si Centrul pentru Politici si Analize in Sanatate (Centrul PAS), in cadrul proiectului „Reducerea impactului infectiei cu HIV in Republica Moldova”, finantat de Fondul Global de combatere a SIDA, Malariei si Tuberculozei.
 
Pentru informatii, contactati: 022 22 63 43, oficiul Centrului PAS