Evenimente
Nov 20, 2012
CE SPUN PLĂMÂNII TĂI? Testează-ţi plămânii pentru a afla cât de sănătoşi sunt!
Miercuri, 14 noiembrie, de Ziua Mondială a BPCO cu genericul „ÎNCĂ NU E PREA TÂRZIU”, sunteţi aşteptaţi la Institutul de Ftiziopeumologie „Chiril Draganiuc” să vă controlaţi funcţia plămânilor printr-un test gratuit de spirometrie.
 
Testul pentru diagnosticarea şi monitorizarea bolilor plămânilor va fi efectuat de o echipă de medici, care în doar câteva minute vă vor ajuta să aflaţi care este starea plămânilor Dumneavoastră.
 
Această investigaţie simplă la prima vedere vă este propusă cu scopul de a descoperi cât mai timpuriu bolile ce afectează respiraţia plămânilor, în special, Bronhopneumopatia Cronică Obstructivă (BPCO), care apare de cele mai dese ori ca rezultat al consumului de tutun sau a inhalării pasive a fumului de ţigară. Alţi factori care pot provoca  BPCO sunt: poluarea atmosferică, precum şi expunerea la pulberi şi substanţe chimice la locul de muncă.
 
Testul pentru diagnosticarea BPCO, numit şi testul de spirometrie, permite înregistrarea volumului de aer pe care omul îl poate inspira şi expira, la fel, viteza cu care aerul pătrunde şi iese din căile aeriene. În cazul depistării unor disfuncţii ale aparatului respirator, persoanele care şi-au făcut testul vor fi îndreptate să consulte specialiştii.
 
Doritorii de a afla cât de sănătoşi le sunt plămânii pot veni în faţa Institutului de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc”(str. C. Vârnav 13), unde începând cu ora 10:00 va fi instalat un cort special amenajat. Pentru efectuarea diagnosticării sunt încurajaţi în special fumătorii şi persoanele care se expun noxelor.
 
NU EZITAŢI SĂ FACEŢI TESTUL BPCO ACUM!
 
* * *
Acţiunile de consemnare a Zilei Mondiale a BPCO vor continua cu o întrunire medicală cu genericul “Încă nu e prea târziu”, în cadrul căreia vor fi discutate actualităţile din domeniul Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPCO).
 
La întrunire sunt invitaţi să participe medicii internişti, medicii de familie şi ftiziopneumologii.
Începutul întrunirii – orele 13:00.
Locul de desfăşurare – Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” (etajul 1, sala de conferinţe).
 
Administraţia IMSP IFP “Chiril Draganiuc”
Pentru informaţii suplimentare, contactaţi: Tudor Elena, secretar ştiinţific, tel.022 5722351, eltudor@yandex.ru